Politica de confidențialitate

/Politica de confidențialitate
Politica de confidențialitate 2018-06-08T21:58:58+00:00

Hotel Dorobanţi, face tot posibilul să ofere produse, servicii și experiențe extraordinare tuturor clientilor nostri . Ne bucurăm că sunteți oaspetele nostru și prețuim loialitatea dvs. Suntem conștienți de faptul că, în zilele noastre, confidențialitatea reprezintă un aspect important si tocmai din acest motiv, am dezvoltat această Politica. 

Hotelul Dorobanţi, cu sediul in Str. Nicorita, nr.26, Iasi, este preocupat de a va garanta protectia datelor dumneavostra cu caracter personal, in conformitate cu normele si principiile Regulamentului (UE) nr 679 din  27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.

Datele cu caracter personal înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană fizica identificabilă este o persoană care poate fi identificata, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Această Politică se referă la datele personale ale clienților noștri, ale partenerilor de afaceri, ale altor persoane care intră în contact cu noi sau care vizitează locațiile noastre, angajați sau persoane aflate în proces de angajare, colaboratori etc. și se aplică datelor cu caracter personal colectate prin: e-mail, direct la recepție, formulare diverse, CV-uri, înregistrări video, web-site, social media. În scopul desfășurării activității, Hotelul Dorobanţi poate colecta, prelucra și stoca anumite date cu caracter personal, necesare din punct de vedere legal, pentru încheierea unui contract sau din interes legitim. Aceste date pot fi, dar nu se limitează la: nume, prenume, cetățenie, adresă, telefon, adresa de e-mail, imagini video, fotografii, etc.

Politica de protectie a datelor cu caracter personal descrie:

  • Scopurile pentru care colectăm și modul în care folosim datele dumneavoastră cu caracter personal;
  • Modul în care colectăm date cu caracter personal;
  • Temeiul procesării pentru scopurile de mai sus;
  • Categoriile de date cu caracter personal pe care le colectăm și le procesăm;
  • Perioada de stocare în vederea procesării;
  • Drepturile dumneavoastră și modul în care puteți să le exercitați;
  • Către cine putem transmite aceste

De asemenea, dorim să vă facem cunoscute măsurile pe care le luăm pentru a garanta protectia datelor dumneavoastră cu caracter personal, precum și modul în care ne puteți contacta în chestiuni legate de protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Datele personale pe care le colectăm:

  • Prenumele, numele, adresa de e-mail, numărul de telefon și adresa dumneavoastră;
  • Datele cardului de credit (tipul cardului, numărul cardului de credit, numele titularului, data expirării și codul de securitate);
  • Informații despre sejurul clientului, inclusiv data sosirii și a plecării, cereri speciale (alergeni, regimuri alimentare specifice, copii), observații despre preferințele serviciilor dumneavoastră (inclusiv preferința pentru tipul de cameră, facilități sau orice alte servicii utilizate);
  • Informațiile pe care le furnizați cu privire la preferințele dumneavoastră de marketing sau în cursul participării la sondaje, concursuri sau oferte promoționale;
  • Informatii despre starea de sanatate atunci cand utilizati serviciile de masaj sau acces in aria

Când vizitați website-ul noastru, chiar dacă nu efectuați o rezervare sau nu comandati un produs/serviciu, este posibil să colectăm anumite date personale, cum ar fi adresa IP, browser-ul pe care îl utilizați și informații despre sistemul de operare, versiunea aplicației, setările de limbă și paginile care v-au fost arătate. Dacă utilizați un dispozitiv mobil, este posibil să colectăm, de asemenea, date care identifică dispozitivul mobil, setările și caracteristicile  specifice dispozitivului și detaliile privind latitudinea și longitudinea. Când efectuați o rezervare, sistemul nostru înregistrează prin ce mijloace și de pe care website-uri ați făcut rezervarea. Dacă aceste date vă pot identifica ca persoană fizică, aceste date sunt considerate date personale care fac obiectul prezentei Politici de protectie a datelor cu caracter personal. Puteți alege oricând ce date personale (dacă există) doriți să furnizați.

Avem obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră.

Vă solicităm date pentru:

  • a vă putea rezerva camere, a obtine confirmarea rezervarii și a altor servicii în hotelul nostru;
  • este posibil sa trebuiasca sa respundem si sa rezolvam cererile pe care le-ati transmis;

Pentru scopurile mai sus mentionate vă cerem consimțământul/acordul și vă solicităm numarul de telefon si adresa de poștă electronică, în mod expres; avem ca temei al prelucrării interesul nostru legitim.

Vă solicităm date pentru:

  • a vă putea caza în hotelul nostru; prelucrarea datelor cu caracter personal se face, în acest caz, în baza unei obligații legale;
  • a rezerva o locatie, in vederea organizarii unui eveniment

Este important pentru noi să putem comunica cu dumneavoastră în scopuri variate, cum ar fi acela de a afla care sunt opiniile dumneavoastră asupra serviciilor noastre, acela de a soluționa diverse sesizări ale dumneavoastră sau acela de a vă putea oferi servicii personalizate, oferite în timp util, în format electronic sau telefonic.

În anumite situații vă putem solicita unele date cu caracter personal în temeiul unei obligații legale, impuse de legislația în vigoare.

Vă solicităm date pentru a vă trimite informări comerciale/newslettere, în format electronic. Pentru acest lucru vă cerem consimțământul/acordul și vă solicităm adresa de poștă electronică, în mod expres; avem  ca  temei  al prelucrării interesul nostru legitim.

Vă puteți retrage oricând consimțământul, exprimând astfel opțiunea dumneavoastră de a nu mai primi newsletter-ul nostru în viitor, făcând click pe „dezabonare” atunci când primiți e-mailul respectiv.

Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dumneavoastră sunt numele si prenumele, numarul de telefon, adresa/domiciliul, adresa de poștă electronică, precum și alte date personale pe care ni le puteți furniza direct.

Utilizam datele personale pentru a efectua sondaje de piata si analize in vederea imbunatatirii serviciilor noastre. Este posibil sa implicam o terta parte sa faca acest lucru in numele nostru. Putem partaja sau dezvalui rezultatele unor astfel de cercetari, inclusiv unor terte parti, in forma anonima agreata. Utilizam datele dumneavostra in scopuri analitice, pentru a ne imbunatati serviciile, pentru a imbunatati experienta utilizatorilor si pentru a imbunatati functionalitatea si calitatea serviciilor noastre online.

Pentru acest lucru vă cerem consimțământul și vă solicităm numarul de telefon si adresa de poștă electronică, în mod expres; avem ca temei al prelucrării interesul nostru legitim.

Utilizam informatii, care pot include date cu caracter personal, pentru a preveni frauda si alte activitati ilegale sau care incalca drepturile persoanelor fizice. De asemenea, folosim aceste informatii pentru a investiga si detecta frauda. Putem utiliza datele personale pentru evaluarea riscurilor si pentru scopuri de securitate, inclusiv autentificarea utilizatorilor. In acest scop, datele cu caracter personal pot fi comunicate unor terte parti, cum ar fi autoritatile de aplicare a legii, conform reglementarilor aplicabile in vigoare.

In acest scop trebuie sa utilizam informatiile furnizate, care pot include date cu caracter personal, pentru a rezolva disputele juridice sau reclamatiile, pentru investigatiile si respectarea reglementarilor, pentru a pune in aplicare un acord sau pentru a confirma solicitarile din partea organelor de drept, in masura in care acest lucru este prevazut de lege.

Politica de confidențialitate dacă sunteți un angajat sau un alt tip de colaborator

Vă solicităm datele impuse de lege pentru a încheia contracte de muncă cu noi, în temeiul unei obligații legale: nume, prenume, domiciliu, data și locul nașterii, coordonatele actului de identitate, acte de studii, cazier judiciar, cazier fiscal, CV-uri, adeverinta medicala, etc.

Pentru a putea comunica cu dumneavoastră în timp util vă putem solicita numărul de telefon și adresa de poștă electronică.

Politica de confidențialitate dacă doriți să vă angajați la Hotel Dorobanţi

Utilizăm datele personale conținute în CV-urile pe care le primim pentru a evalua calificările solicitanților pentru o poziție în cadrul Hotelului Dorobanţi inclusiv în ceea ce privește programele noastre de „internship”. Ne bazăm prelucrările pe interesul de potențială încheiere și derulare a unui contract de muncă.

Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dumneavoastră sunt numele, adresa de poștă electronică, telefonul, adresa, datele personale incluse în CV, detaliile privind educația şi instruirea, calificările profesionale, precum şi alte date cu caracter personal pe care ni le puteți furniza direct.

Politica de confidențialitate dacă sunteți un partener de afaceri/furnizor

Utilizăm datele dumneavoastră personale pentru a păstra contactul direct și a menține relația contractuală cu dumneavoastră. Colectăm aceste date având ca temei încheierea de contracte comerciale.

Utilizăm datele dumneavoastră de contact pentru a facilita comunicarea in timp real, a detaliilor relevante cu privire la relația noastră contractuală.

În anumite situații vă putem solicita unele date cu caracter personal în temeiul unei obligații legale, impuse de legislația în vigoare.

Politica de confidențialitate daca sunteţi un vizitator în spaţiile Hotelului Dorobanţi

Utilizăm datele dumneavoastră personale pentru a asigura securitatea clientilor, bunurilor și a personalului nostru.

Categoriile de date prelucrate în acest context sunt numele dumneavoastră precum și alte date cu caracter personal pe care ni le puteți furniza direct, la solicitarea noastră, precum și imaginile dumneavoastră înregistrate cu ajutorul sistemului de supraveghere video.

Politica de confidențialitate a site-ului web www.hoteldorobanti.ro

Folosim datele personale pe care le colectăm de la dumneavoastră atunci când vizitați site-urile noastre de internet în scopul de a monitoriza traficul și de a îmbunătăți conținutul acestora. Ne bazăm în această activitate de procesare a datelor pe interesul nostru legitim. Categoriile de date prelucrate în acest context sunt ora și data accesării unui site Internet și adresa IP de la care a fost accesat site-ul respectiv.

Temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal pot fi: o obligație legală (în cazul în care Hotelul Dorobanţi este obligată legal să divulge anumite date cu caracter personal autorităților publice), executarea unui contract încheiat de Hotelul Dorobanţi în contextul unei anumite tranzacții sau interesul legitim al Hotelului Dorobanţi de a efectua o tranzacție în cel mai eficient mod.

Serviciul de rezervare online este asigurat prin intermediul website-ului propriu; atunci când accesați acest serviciu, termenii și condițiile care se aplică sunt cele menționate pe acel website. Vă sfătuim să le consultați!

Transmiterea de date cu caracter personal către terți

Deși, ca o regulă generală, noi nu divulgăm datele dumneavoastră personale către terţi, există posibilitatea:

  • de a dezvălui datele de contact către furnizorii noștri de servicii de marketing (numai cu consimțământul dumneavoastră);
  • de a dezvălui datele de contact către furnizorii noștri de servicii de mentenanta soft, de analiza a gradului de satisfacție si contracte de management (numai cu consimțământul dumneavoastră);
  • dacă există obligația legală de transmitere a datelor personale relevante către autorități publice, în contextul furnizării de către noi a serviciilor solicitate de dumneavoastră.

Durata procesării

Datele dvs. personale vor fi stocate pană la momentul încetării relației cu clientul, cu excepția cazului în care avem obligația legală de a stoca în continuare datele dvs. în scopul de a le prezenta autorităților publice.

Securitatea informațiilor personale

Hotelul Dorobanţi încercă să ia măsurile adecvate pentru a preveni riscurile de acces neautorizat și de utilizarea necorespunzătoare a informațiilor personale.

Drepturile dumneavoastră

Aceste drepturi sunt următoarele:

  • Dreptul de a primi informații cu privire la prelucrarea datelor și o copie a datelor procesate, vă permite să obțineți confirmarea faptului că datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de către noi şi, dacă este afirmativ, care sunt detaliile relevante ale acestor activități de
  • Dreptul de a solicita rectificarea datelor inexacte sau completarea datelor incomplete, vă permite să rectificați datele dumneavoastră personale dacă sunt
  • Dreptul de a solicita ștergerea datelor cu caracter personal și, în cazul în care datele cu caracter personal au fost făcute publice, transmiterea informațiilor referitoare la solicitarea de ștergere către alți operatori, vă permite să obțineți ștergerea datelor dumneavoastră personale în anumite cazuri, ca de exemplu:
    • dacă datele nu mai sunt necesare în legătură cu scopurile pentru care au fost colectate;
    • dacă procesarea s-a bazat pe consimțământul dumneavoastră și dacă v-ați retras consimțământul, sau acesta a expirat sau în cazul în care nu mai există un temei juridic pentru procesarea datelor dumneavoastră personale;
    • o instanță sau o autoritate de reglementare a decis că datele dumneavoastră cu caracter personal în cauză trebuie șterse;
    • dacă se dovedește că datele dumneavoastră personale au fost prelucrate în mod
  • La rândul nostru, avem dreptul să refuzăm solicitarea ta de ștergere a datelor cu caracter personal dacă este necesar să le prelucrăm:
    • pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare și informare;
    • pentru a respecta o obligație legală de prelucrare, pentru a îndeplini o sarcină executată în interes public sau în cadrul exercitării unei autorități oficiale cu care suntem învestiţi;
    • pentru motive de interes public în domeniul sănătății publice;
    • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.
  • Dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor, vă permite să obțineți restricția de procesare a datelor dumneavoastră cu caracter personal în anumite cazuri, de exemplu, atunci când contestați acuratețea datelor dumneavoastră cu caracter personal, pentru o perioadă care ne permite să verificăm această acuratețe.
  • Dreptul la portabilitatea datelor, vă permite să primiți datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat, într- un format structurat, utilizat în mod obișnuit și lizibil, sau să transmiteți aceste date unui alt operator de
  • Dreptul de a se opune prelucrării datelor cu intenția de a înceta prelucrarea, vă permite să obiectați la procesarea ulterioară a datelor dumneavoastră cu caracter personal, în condițiile și în limitele stabilite de
  • Dreptul de a retrage oricând un consimțământ dat în vederea opririi unei prelucrări a datelor care se bazează pe consimțământul Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrării pe baza consimțământului acordat înainte de retragere.
  • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată (inclusiv cu privire la crearea de profiluri). La momentul la care va prezentăm această notă de informare, nu prelucrăm în mod automat datele
  • Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere dacă considerați că prelucrarea datelor este o încălcare a Puteti depune plângere în special la autoritatea de supraveghere din statul membru al Uniunii Europene: (i) în care aveti reședința obișnuită; sau (ii) în care se află locul dumneavostra de muncă; sau (iii) în care a avut loc presupusa încălcare a drepturilor dumneavostra cu privire la protecția datelor. În România, autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Hotel Dorobanti Iasi

Str. Nicorita, nr.26, Iasi, 700397, Romania
Tel. 0332.415415, Mobil: 0755.415.415, E-mail: rezervari@hoteldorobanti.ro Web: www.hoteldorobanti.ro